MENTORJI JAZZ KAMPA KRANJ 2018 natisni E-pošta

alt


 

Emil Spanyi (Madžarska) - klavir, teorija, harmonija

Študiral je klavir in klasično harmonijo na Glasbeni akademiji v Budimpešti. Leta 1996 je magistriral iz klavirja v Gradcu, Avstrija. Je dobitnik številnih mednarodnih nagrad. Igra v različnih mednarodnih zasedbah. Sodeloval je s številnimi svetovno priznanimi glasbeniki kot so Ray Brown, Clark Terry, Philip Chaterine, Ed Thigpen in drugi.

 
   
alt 
 

Christophe Bras (Francija) - bobni , ritem in branje not


Zelo iskan in cenjen francoski tolkalec in dobitnik številnih nagrad. Je odličen studijski in koncertni glasbenik. V Franciji je priznan kot eden najboljših bobnarjev brazilske scene. Igral je na številnih turnejah s priznanimi glasbeniki, kot so: Babx, Marcio Faraco, Marcia Maria, Raoul de Souza, Catia Werneck, Marcello Ferreira, Georges Moustaki ...

Christophe Bras Facebook

 

 
   
alt
 

  Adam Klemm (Slovenija) - saksofon, flavta

Po končani srednji glasbeni šoli v Novem Sadu je končal študij na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu z magisterijem iz jazz-saksofona. Kot štipendist Ministrstva za kulturo v Avstriji je študiral tudi na Sibelius Akademiji v Helsinkih.

Igral je z različnimi ansambli na Finskem, Švedskem, Poljskem, Slovaškem, Madžarskem, Hrvaškem, v Nemčiji, Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Avstriji, Egiptu... .Sodeloval je s plesnim orkestrom RTS Novi Sad, Big Bandom RTV Slovenija, Stomp Jazz Quartetom, Karl Ratzer bandom, Erik Rothenstein bandom in mednarodnim ansamblom Marimanga. Leta 2004 je izdal CD z bosanskim triom Minority. Vodi tudi svoj ansambel »Adam Klemm Banda« s katerim je letos posnel zgoščenko »Hot Coolen«, ki bo izšla jeseni 2007 pri slovenski založbi Sensor Records.

www.adamklemm.com

 
 
   
alt
 

 

Ines Reiger (Avstrija) - petje

Uvrščajo jo med najbolj atraktivne evropske jazz pevke. Jazzovsko petje je študirala na dunajskem Konservatoriju. Priznana je tudi kot izvrstna predavateljica petja in poučuje na številnih priznanih univerzah in visokih šolah širom po Evropi in svetu. Sodeluje s številnimi priznanimi jazzovskimi glasbeniki kot so Peter Herbolzheimer Big Band, WDR Big Band, Bil Dobbins, Heinz von Hermann, Wayne Darling in drugi.

www.inesreiger.at 


 
   
alt 
  Matjaž Mikuletič (Slovenija) - trombon

Je član Big Banda RTV Slovenija. Priznani solist, skladatelj in aranžer. Zaključil je študij jazz trombona na oddelku za jazz na Univerzi za glasbo in dramske umetnosti v avstrijskem Gradcu. Sodeloval je v številnih domačih in mednarodnih zasedbah kot so: EBU Big Band, Tentet Mirokado, Ocho Rios, Ten directions, Boško Petrović tentet.
 
   
alt 
 

Primož Grašič (Slovenija) - kitara

Primoža Grašiča po vsej Sloveniji pozna tako strokovna kot tudi širša glasbena javnost. Kot studijski glasbenik je sodeloval pri preko tisoč posnetkih, da nastopov sploh ne omenjamo. Sodeluje v različnih glasbenih zasedbah, tako jazzovskih, kot tudi drugih.

www.primozgrasic.com

 
   
alt
 

  Dominik Krajnčan (Slovenija) - trobenta

Dominika Krajnčana mnogi poznajo kot izvrstnega solista Big Banda RTV Slovenija, po šolanju na SGBŠ v Ljubljani je študiral na akademiji v avstrijskem Gradcu, študij pa kasneje nadaljeval na
Berklee School of Music v Bostonu, ZDA. Po končanem študiju je postal član Big Banda RTVS in kasneje tudi njegov prvi solist na trobenti. 
alt 
 

Aleš Avbelj (Slovenija) - bas kitara, kontrabas

Sprva je Aleš Avbelj igral klarinet, vendar ga je kmalu zamenjal za kontrabas. Igra v različnih zasedbah doma in po svetu. Igral je s priznanimi jazz glasbeniki, med drugim tudi z avstralskim multiinstrumentalistom Jamsom Morrisonom, ki je gostoval tudi pri nas v okviru Jazz Festivala v Križankah.


www.alesavbelj.com

alt


 

Georgie Fame (Velika Britanija) - showbusiness

Je britanski rhythm and blues in jazzovski pevec in klaviaturist. V šestdesetih letih 20. stoletja je zaslovel s številnimi hiti. Danes je Georgie še vedno aktualen in priljubljen glasbenik, ki nastopa oz. je nastopal z glasbeniki kot so: Van Morrison, Bill Wyman, Count Basie, Eric Clapton, Muddy Waters, Joan Armatrading. Pri nas je večkrat nastopal s pokojnim vibrafonistom Boškom Petrovićem in njegovim triom, pred leti pa se je kot glasbeni gost Big Banda RTV Slovenija predstavil tudi v ljubljanskem Cankarjevem domu. 

alt
 

 David Gazarov (Nemčija) - klavir, aranžiranje, teorija, harmonija za naprednejše, male zasedbe

Kot klasični in «cross-over» pianist David Gazarov kombinira glasbene elemente različnih obdobij, pri tem pa odkriva sorodnosti in enakosti zakona glasbenega razvoja. Njegova umetniška karijera pijanista, skladatelja in aranžerja je obeležena s številnimi samostojnimi nastopi. Gazarov je kot klasični, jazz in cross-over pianist koncertiral na številnih odrih kot so Semper Opera v Dresdenu, Kongresna dvorana v Grazu, Hercules Sal & Gasteig v Münchenu, Koncertna dvorana Čajkovski v Moskvi, Kammerkonzertsaal Berlinske filharmonije, NDR Sendesaal v Hannoveru, St.Michaelis Kirche v Hamburgu, Mozart Musikfestspiele u Würzburgu, Wagner-Festspiele v Bayreuthu itd.  Nastopal in snemal je s priznanimi jazzovskimi glasbeniki:  N. H.Ø. Pedersen, Martin Drew, Jimmy Woode, Johnny Griffin, Alvin Queen, Jiggs Whigham, Chuck Israels, Bill Goodwin, Buddy De Franco, James Morrison, Bobby Durham, Jonny Griffin, Boško Petrović. Posnel je dvanajst samostojnih albumov in sodeloval s številnimi glasbeniki  pri nastanku drugih. Snema za priznane glasbene založbe kot so: “SONY MUSIC“ International; “DENON” International, EMS Music and Records International.  

www.davidgazarov.com

alt


Ulf Sandström (Švedska) - stage magic, odrsko nastopanje

Delavnica priprave na odrski nastop in obvladovanje stresa. Kot neverjetna večerja, ki jo strežejo v restavraciji s 5 zvezdicami, je ključ do uspešnega odrskega nastopa spretnost, tehnika,
obvladovanje stresa in psihična priprava. Uspešen umetniški nastop sestavlja povezovanje z drugimi glasbeniki in občinstvom, gre za izkušnje in ne za srečo. Ulf je tehnike obvladovanja stresa pri glasbenikih uspešno uporabil pri delu s preživelimi žrtvami genocida v Ruandi, osvobodil je otroke vojake in begunce iz sirske vojne. Je ne samo mednarodno priznan boogie-woogie pianist, ampak tudi strokovnjak za travme, ki je za svoje delo prejel humanitarno nagrado ACEP skupaj s kolegico Gunillo Hamne.

Delavnica bo potekala med 22. in 24. avgustom.

Ulf Sandström spletna stran 


 
English (United Kingdom)Slovensko (Slovenija)

 

pokrovitelji jazz kampa kranj 2011